Parhaat virolaiset kauhuelokuvat – TOP 5

Viimeisimmät

Virolainen viihde- ja elokuvateollisuus on tunnettu erityisesti dokumenttielokuvistaan ja viron nettikasinoista, mutta viime vuosina myös kauhuelokuvat ovat nousseet maan elokuvatuotannon kärkeen. Tässä artikkelissa esittelemme parhaat virolaiset kauhuelokuvat top 5 -listan muodossa.

Ruutia ja rakkautta (2013)

”Ruutia ja rakkautta” on vuonna 2013 julkaistu virolainen kauhuelokuva, joka yhdistää toisen maailmansodan tapahtumat ja yliluonnolliset elementit. Elokuva kertoo nuoresta naisesta, Aliisasta, joka yrittää selvitä miehensä kuolemasta ja samalla taistelee saksalaisten miehittäjien kanssa. Aliisa huomaa pian, että jokin pimeä voima on vallannut hänen kotinsa ja vainoaa häntä. Elokuva yhdistää sodan kauhut ja yliluonnolliset elementit erittäin taitavasti ja onnistuu luomaan ahdistavan ja pelottavan tunnelman.

Musta kääpiö (2015)

”Musta kääpiö” on vuonna 2015 julkaistu psykologinen kauhuelokuva, joka kertoo nuoresta miehestä, joka saapuu salaperäiseen saareen tutkimaan yliluonnollisia tapahtumia. Elokuva onnistuu luomaan ahdistavan ja pelottavan tunnelman ilman, että se sortuu kliseisiin kauhuelementteihin. Pääosan esittäjä Rain Tolk tekee erittäin vahvan roolisuorituksen ja elokuva saa katsojan pohtimaan ihmisen psyyken syövereitä.

November (2017)

”November” on vuonna 2017 julkaistu kauhuelokuva, joka sijoittuu 1800-luvun Viroon. Elokuva seuraa nuorta naista, Liinaa, joka yrittää selviytyä köyhästä elämästään ja samalla taistelee pimeyden voimia vastaan. Liina yrittää voittaa pimeyden voimat hankkimalla itselleen onnen talismaanin, mutta kaikki ei mene suunnitelmien mukaan. Elokuva onnistuu yhdistämään paikallisia myyttejä ja uskomuksia vahvaksi tarinaksi, joka pitää katsojan otteessaan loppuun asti.

Esimene lumi (2018)

”Esimene lumi” on vuonna 2018 julkaistu virolainen kauhuelokuva, joka sijoittuu Lapin erämaahan. Elokuva kertoo nuoresta naisesta, Kertusta, joka yrittää selviytyä lumimyrskystä ja samalla taistelee salaperäisen vihollisen kanssa. Kerttu saa apua vanhalta metsästäjältä, mutta pian selviää, että vihollinen ei ole tavallinen peto. Elokuva onnistuu luomaan hyytävän ja kylmän tunnelman, joka sopii erinomaisesti kauhuelokuvan genreen.

Kiirastuli” (2019)

”Kiirastuli” on vuonna 2019 julkaistu kauhuelokuva, joka perustuu Viron kansanperinteeseen. Elokuva kertoo nuoresta naisesta, Annilasta, joka yrittää pelastaa veljensä pimeyden voimilta. Annilan veli on joutunut pimeän voiman valtaan ja vain Annila voi pelastaa hänet. Elokuva onnistuu yhdistämään paikallisia uskomuksia moderniin kauhuelokuvan genreen erittäin taitavasti ja luo ahdistavan tunnelman, joka pitää katsojan otteessaan.

Kaikki nämä viisi kauhuelokuvaa ovat erittäin korkealaatuisia ja tarjoavat katsojalle monipuolisia kauhuelementtejä. Virolainen kauhuelokuvatuotanto on saanut tunnustusta maailmalla ja nämä elokuvat osoittavat, että Virosta löytyy myös taitavia kauhuelokuvantekijöitä. Suosittelemme lämpimästi näiden elokuvien katsomista kaikille kauhuelokuvien ystäville.

Samankaltaiset artikkelit