Uusi vampyyrisarja What We Do in the Shadows starttaa tänään Suomessa

Viimeisimmät

HBO Nordic tuo tuoreeltaan Suomeen uuden amerikkalaissarjan What We Do in the Shadows. Sarjan pilotti on nyt lisätty valikoimaan ja uusi jakso on luvassa aina torstaisin.

Sarja perustuu Jemaine Clementin ja Taika Waititin samannimiseen mokumenttielokuvaan, joka on myös katsottavissa HBO Nordicissa.

FX:n uudessa vampyyreistä kertovassa komediasarjassa seurataan dokumentinomaisesti vuosisatojen ajan yhdessä ”eläneiden” vampyyrien päivittäistä, tai paremminkin yöllistä elämää New Yorkin Staten Island -kaupunginosassa.

Itsensä ryhmän johtajaksi julistanut Nandor The Relentless (Kayvan Novak) on suuri soturi ja valloittaja ottomaanien valtakunnasta – valitettavasti nykyään hänen taktiikkansa ovat auttamattomasti vanhentuneita ja hyödyttömiä. Brittivampyyri Laszlo (Matt Berry) on veijarimainen keikari, joka rakastaa kepposia ja illanistujaisia, mutta erityisesti hän nauttii Nandorin surkeista epäonnistumisista. Joukon kolmas on houkutteleva viettelijätär Nadja (Natasia Demetriou), joka on Laszlon kanssa kuin Bonnie ja Clyde. Hänen viisautensa ja provosoivat tarinansa menneisyydestä antavat mahdollisuuden tutustua kuolemattoman elämän moniin ylä- ja alamäkiin.

Vampyyrien talouteen kuuluu myös Nandorin epävirallisena palvelijana ja päiväajan suojelijana toimiva Guillermo (Harvey Guillén), jonka suurin haave on tulla mestarinsa tapaan todelliseksi vampyyriksi. Mukana kuvioissa väijyy myös neljäs vampyyri Colin Robinson (Mark Proksch), joka veren sijaan herkuttelee ihmisenergialla. Joukkoon liittyy myös Nadjan uusi, läheisessä yliopistossa opiskeleva ystävä Jenna (Beanie Feldstein). Roolipelejä, poikia ja taidehistoriaa rakastava Jenna on hämmentynyt ilmaantuneesta mielihalustaan ihmislihaa kohtaan.

Vampyyrinelikon elämä saa kuitenkin käänteen, kun heidän pimeyden valtias ja johtaja Baron Afanas saapuu yllättäen vierailulle muistuttamaan yli sata vuotta sitten annetusta alkuperäisestä tehtävästä: uuden maailman täydellisestä herruudesta. Mutta mikä olisi paras tapa toteuttaa tehtävä? Tosi-tv-dokumenttiryhmä seuraa vampyyreitä heidän yrittäessään vastata toimeksiantoon.

Katso What We Do in the Shadows -traileri alta:

Samankaltaiset artikkelit