Juan Jacinto Muñoz Rengelin klassikkoromaani Luulosairas palkkamurhaaja nyt suomeksi

Viimeisimmät

Moebius on julkaissut Juan Jacinto Muñoz Rengelin alunperin vuonna 2012 ilmestyneen El asesino hipocondriaco (The Hypochondriac Hitman) -romaanin suomeksi.

Luulosairas palkkamurhaaja -kirjan käännöksestä vastaa Satu Ekman.

Romaani kertoo nimensä mukaisesti palkkatappajasta, joka on ainakin omasta mielestään kuolemansairas, mutta moraalisesti suoraselkäisenä miehenä aikoo hoitaa toimeksiantonsa loppuun, koska on saanut maksun etukäteen. Tappaja ihailee merkittäviä filosofeja ja kirjailijoita – oman lisänsä romaaniin tuovat päähenkilön mietteet Edgar Allan Poesta, Immanuel Kantista, Molièresta, Voltairesta, René Descartesista ja monista muista historian suurmiehistä sekä heitä vaivanneista taudeista. Valtavirrasta poikkeava, hykerryttävä noir-romaanin parodia on niin juoneltaan, rakenteeltaan, tyyliltään kuin kerrontansa puolesta nokkela ja omintakeinen, älykäs mutta vetävä.

Juan Jacinto Muñoz Rengel (s. 1974) on sekä kotimaassaan että kansainvälisesti palkittu espanjalainen kirjailija. Häntä on verrattu sekä Jose Luis Borgesiin että Italo Calvinoon, ja Nobel-palkittu José Saramago on ylistänyt hänen tuotantoaan. Malagassa syntynyt mutta Madridissa asuva Muñoz Rengel on julkaissut tähän mennessä kolme romaania ja useita novellikokoelmia. Hänen tuotantoaan ei ole aiemmin julkaistu suomeksi.

Tilaa kirja (*sponsoroitu linkki*) täältä.

Samankaltaiset artikkelit