Stephen Kingin Ulkopuolinen-romaanista tv-sarja: HBO Nordic starttaa tammikuussa The Outsider -sarjan

Stephen Kingin samannimiseen kirjaan (suom. Ulkopuolinen) perustuva HBO:n uusi draamasarja The Outsider kertoo nuoren pojan julmasta surmasta ja tapauksen tutkinnasta, jota ympäröi salaperäiset voimat. Sarja saa ensi-iltansa kahden ensimmäisen jakson myötä 13. tammikuuta alkaen HBO Nordicilla.

10-osaisessa uutuussarjassa seurataan etsivä Ralph Andersonia (Ben Mendelsohn), joka saa tehtäväkseen selvittää metsästä löytyneen 11-vuotiaan Frankie Petersonin silvotun ruumiin kohtalon. Tämän kauhistuttavan rikoksen salaperäiset olosuhteet saavat yhä oman poikansa kuolemaa surevan Ralphin turvautumaan Holly Gibney -nimiseen (Cynthia Erivo) epätavanomaiseen yksityisetsivään, jonka oudoista kyvyistä hän toivoo olevan apua tapauksen tutkinnassa.

Sarjan näyttelijäkaartiin kuuluvat mm. Emmy- ja Golden Globe -ehdokkuuksin huomioitu Ben Mendelsohn (Bloodline, Ready Player One), Tony Award -voittaja Cynthia Erivo (Häivähdys purppuraa), Oscar-ehdokkuudella huomioitu Mare Winningham (Georgia), Bill Camp (HBO:n The Night Of), Paddy Considine (HBO:n tuleva The Third Day), Julianne Nicholson (HBO:n tuleva Mare of Easttown), Yul Vázquez (HBO:n Divorce), Jeremy Bobb (The Knick; saatavilla HBO Nordicilla) ja Marc Menchaca (Isänmaan puolesta) sekä Emmy®- ja Golden Globe -palkittu Jason Bateman (Ozark, Sukuvika).

The Outsider -sarjan ovat tuottaneet Mendelsohn ja vastaavana tuottajana toimiva Bateman, joka on myös ohjannut sarjan kaksi ensimmäistä jaksoa. Sarjan tv-sovituksen on kirjoittanut vastaava tuottaja Richard Price (HBO:n The Wire (Langalla) ja The Night Of).

Katso The Outsider -teaseri alta:

Jaa artikkeli: