Lordi julkaisi uuden singlen Shake the Baby Silent – “kuin koneheviä vuodelta 95”

Ensi tammikuun 31. päivänä julkaistava Lordin uusi albumi Killection on täysin uudenlainen konsepti fiktiivisestä kokoelma-albumista ja siitä mitä Lordi olisi voinut olla, jos bändi olisikin aloittanut taipaleensa jo 1970-luvulla. Nyt julkaistu ensimmäinen single Shake the Baby Silent viekin kuulijan 1990-luvun puolivälin soundeihin.

Killection on mielikuvituskokoelma, joka sisältää biisejä, joita Lordi olisi voinut kirjoittaa varhaisesta 70-luvusta aina 1990-luvun puoliväliin. Shake the Baby Silent on näistä biiseistä se muka ‘toiseksi uusin’ sijoittuen vuoteen 1995 tällä meidän fiktiivisellä aikajanalla, Mr. Lordi kertoo.

Tuon vuoden moni muistaa eritoten jääkiekon MM-kultahulinasta, mutta se ei jaksanut kiinnostaa bändin pääjehua lainkaan niin paljon kuin siinä ajassa voimakkaasti tullut konein höstetty metalli.

– Kyllähän tässä biisissä kuuluu sen hetken hevihumppa tai konehevi, miksi sitä nyt sanoisi. Diggailin sitä jo silloin ja toki diggailen edelleen, Mr. Lordi jatkaa.

Lordi-yhtye oli itse asiassa oikeastikin olemassa jo vuonna 1995, mutta tuolloin bändi oli vasta lähettelemässä demoja levy-yhtiöihin kolmen vuoden alkutaipaleensa hedelminä.

– Yksi mun vanha tuttavani totesi kuullessaan tämän biisin, että Lordihan kuulosti tuolloin ihan oikeasti tältä, eli ihan kauheasti tässä ei edes siis totuutta nyt ole vääristelty. Aikakapselointi on toiminut, mutta toki tähän on nähty vaivaakin, Mr. Lordi hymyilee.

Lordi nähdään seuraavan kerran livenä Helsingin jäähallissa 13. joulukuuta Beast In Blackin kanssa.

Kuuntele Shake the Baby Silent Spotifyssa alla:

Jaa artikkeli: