Suomalainen kauhusarja tulossa! Hiljaisten palvelijat nähdään pian Yle TV2:lla ja Areenassa

Hiljaisten palvelijat on kotimainen kauhua, mysteeriä ja draamaa yhdistelevä viisiosainen sarja, joka esittelee katsojalle Helsingin synkän ja ennennäkemättömän puolen.

Juhana von Baghin ohjaaman sarjan pääosissa nähdään Pietu Wikström, Jari Virman, Mikko Nousiainen ja Tiina Weckström.

Sarjan voi katsoa Pyhäinpäivän tunnelmissa yhteen menoon perjantaina 1.11. TV2:lla klo 21.50 alkaen. Yle Areenassa kaikki jaksot ovat katsottavissa klo 00.01.

Sarjan tapahtumat lähtevät vyörymään, kun 19-vuotias Luukas Raakama (Pietu Wikström) aloittaa työt perheensä hautaustoimistossa. Raakamat noutavat kuolleita virka-aikojen ulkopuolella, ja yöllisillä keikoilla isänsä kanssa Luukas löytää itsestään ihmeellisen kyvyn. Hänelle aukeaa uusi maailma ja kaikki haaveet tuntuvat toteutuvan. Noudoilta tarttuu kuitenkin mukaan jokin tai jotain kohtalokasta. Alkaa kammottava ajojahti.

Pian haudatut salaisuudet nousevat pintaan, ja matriarkan (Tiina Weckström) luotsaama perinteinen hautaustoimisto on sijoiltaan. Tuhlaajapojan (Mikko Nousiainen) paluu sekoittaa perheyrityksen arkea entisestään. Öinen Helsinki näyttäytyy ennennäkemättömässä valossa kuumeisena kaupunkina, jossa ei ole helppo elää, mutta johon et varsinkaan halua kuolla.

Kauhusarjoja ei ole juuri suomalaisessa televisiossa nähty. Valtavirrasta poikkeava sarja koukuttaa tunnelmallaan, vinoilla hahmoillaan ja hurmeisen mustalla huumorilla. Hiljaisten palvelijat yhdistelee kulttiklassikon aineksia pitäen katsojan tiukasti karmaisevassa ottessaan. Visuaalisesti näyttävän sarjan on ohjannut Juhana von Bagh, käsikirjoittanut Jani Naumoff ja kuvannut Petri Hyryläinen.

Juhana von Bagh kuvailee sarjan tunnelmaa:

– Hiljaisten palvelijat oli ainutlaatuinen mahdollisuus etsiä uutta ja luoda erityinen maailma, johon arjessa ja päivätajunnassa ei ole asiaa. Lähdimme etsimään alitajuisempaa ihmiskunnan yön maailmaa. Tavoitteena oli yhdistää vetävä kerronta ja iskevä syvä äänimaailma vinoihin hahmoihin ja urbaaniin pimeään Helsinkiin. Ytimessä on kipeä ja verinen mysteeri omalakisessa tyylilajissa. Nuoren ihmisen tragedia ja perheen jännitteet viedään niin pitkälle, että niiden ratkomisessa on pakko käyttää vasaraa, polttoöljyä ja ihmistä tappavampia voimia. Jokainen meistä kuolee, mutta Hiljaisten palvelijoissa kuolema ei ole turvapaikka. Päinvastoin.

Jaa artikkeli: